Hangslot

cijferslotSinds enkele maanden hebben ze nieuwe kluisjes bij de sportclub, waar je zelf een hangslotje op moet zetten. Uiteraard hebben ze, als service, bij de club wel slotjes te koop, maar deze zijn er alleen met een sleutel en mij lijkt zo’n cijferslot wel handig. En deze zuinigerd denkt dat de bouwmarkt wel goedkoper zal zijn. Tis maar 4 euro, maar toch…het kan vast wel voor 3.

 

Zo’n cijferslot is toch ook veel handiger? En dan dat gehannes met zo’n sleuteltje, want waar laat je tijdens het sporten dat sleuteltje? Prop je die bij je bh in, in je sok of onderbroek of aan een elastiekje om je pols of drinkfles? Geen van deze opties lijkt me ideaal. Het ene prikt en het andere irriteert dus ik dacht, ik kijk bij de bouwmarkt wel even of ik een goedkoop cijferslotje kan vinden.

Bij de Karwei hing een mooi klein slotje, met 3 cijfers, ideaal voor mij. Niet te duur, al was ie toch al weer duurder dan die 4 euro van de sportclub, maar deze optie leek me gewoon beter! En mijn zelfbedachte code 538 leek me ook wel makkelijk te onthouden. Op naar de sportschool met mijn pasje om door de toegangsdraaideur te komen, anders kom je sowiesor al niet in. Hangslot mee en een tas vol met mijn sportieve outfit. In de kleedkamer verkleden, bril in de tas, want bij het sporten ga je zweten en dan vind ik een bril niet fijn. Hupsa de tas in de kluis, slotje vast, sporten maar.

 

Na een uur kom ik half dood van het sporten weer in de kleedkamer bij mijn kluisje….kan ik de cijfers niet lezen op het slot en mijn bril zit in mijn tas. IN de kluis. Heb ik maar een sportieve jonge meid, met nog goed zicht, gevraagd of ze mijn slot even wilde openen. Tuurlijk wou ze dat doen, oude mensen help je toch ook even vriendelijk! Ze zei nog net niet: “Lukt het verder zo? Of kan ik ergens anders nog mee helpen?”.

euro's

De volgende keer toch maar braaf 4 euro meegenomen en een slotje met sleutel aan de balie gekocht.

En waar laat ik dat sleuteltje nu tijdens het sporten? Och het is zo simpel! Ik loop toch alleen maar op de loopband dus ik kan hem rustig een uurtje voor me neerleggen zonder dat ik hem kwijtraak.

Die nieuwe fratsen ook van de club.

 

Een reactie plaatsen